Viata eco
Cartier frumos

Să compostăm… cu vecinii de bloc și cartier

Pe 18 aprilie a.c., studenții din anul II, specializarea Geografia mediului, Facultatea de Geografie, însoțiți de conf. univ. dr. Valentina-Mariana Mănoiu, cea care vă scrie acum, au vizitat o ministație de compostare aflată…

Magazin Zero Waste

Experiența Studenților din Anul II Geografia Mediului, de la Facultatea de Geografie, în unicul Magazin Zero Waste din București

Articol realizat de Aioanei Cristiana, studentă în anul II, Geografia Mediului, Facultatea de Geografie, București În era preocupărilor ecologice în creștere, studenții din anul II, de la Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Mediului,…

Figura 1 - Afiș cu rol în explicarea procesului de colectare selectivă

Colectarea selectivă a deșeurilor – Plan de colectare selectivă în incinta blocurilor de locuințe

AUTOR ARTICOL: Andrei Răzvan CONSTANTIN, Anul I, Master EISM  Facultatea de Geografie, Universitatea din București   1. Aspecte introductive Colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie odată cu anul 2019. În cadrul legilor…

Parlamentul European; Foto: Tătaru Teodora

Studenții masterului Evaluarea Integrată a Stării Mediului – la pas în capitala europeană Bruxelles

Începutul anului 2019 a însemnat perioada în care studenții masteranzi ai Universității din București (EISM și PMDD) au luat la pas orașul Bruxelles. Derulată între 22-28 februarie 2019, practica profesională ”Instituții europene și…

20-shocking-photos-of-humans-slowly-destroying-planet-earth-4-880x580

Vesti proaste de sfarsit de octombrie:WWF si IPCC arata ca oamenii isi distrug planeta mai eficient si mai rapid decat era prevazut

Octombrie 2018 : luna raporturilor cu vești proaste. Mai întâi, raportul IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) privind impactul încălzirii globale de 1,5° C peste nivelurile preindustriale și evoluțiile globale legate de emisiile de…

Antropocenul – Dezvoltarea comunităților umane în antropocen

Definirea Antropocenului Antropocenul reprezintă o eră geologică în care se remarcă impactul omului asupra ecosistemelor. Aceasta nu este o eră oficială, termenul nefiind acceptat în nomenclatura geologică, însă este folosit în diverse studii…

download

L’histoire des rideaux forestiers ou pourquoi est-ce que nous craignons les tempêtes de neige

Si vous avez lu un journal ou vu une émission TV pendant l’hiver passé, vous savez certainement de quoi il s‘agit quand je dis « l’enfer blanc », « l’enfer du Bărăgan » ou « la colère de…

Figură 2 Sursă greenvillages.com.au

Societatea de consum și alimentația: efort în plus pentru mediu

Trăim într-o societate de consum, o societate ce vrea să vândă și va face tot posibilul pentru aceasta, de la orice, atâta timp cât există etichetă, cerere, inovație și, bineînțeles, cumpărător. Nimic nu…

treebook

Un om educat pentru un mediu protejat: Ziua Pamantului 2017

“Educaţia este fundaţia progresului”. Astfel începe descrierea temei acestui an a Zilei Pământului pe site-ul oficial al evenimentului. Această afirmaţie este deosebit de importantă în ceea ce priveşte subiectul schimbărilor climatice şi a…

Drum inzapezit

Povestea perdelelor forestiere sau de ce ne temem de viscol

Dacă aţi deschis un ziar sau televizorul cândva în ultimele 2-3 săptămâni, în mod sigur ştiţi la ce mă refer când spun „iad alb”, „infernul din Bărăgan” sau „urgiile naturii”. Media pare să…

Greenly Magazine © 2024 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER

Powered by WordPress